Frankrig

fox

Fox Amphoux, PROVENCE

i værkstedet

Firhændige malerier

I 2006 søgte jeg for første gang legatboligen "Anne Grethes hus" i Vieux Fox Amphoux, PROVENCE og spottede på en plakat en udstilling ,hvor René Lacroix udstillede i en nærliggende by. Jeg så hans udstilling og mødte ham tilfældigvis efterfølgende på en bar,hvor vi kom i "snak" og i hak. Han talte ikke engelsk og jeg talte stadig ikke fransk,men vi var  så heldige at René var dansk gift med Rikke, som byggede sproglig bro, når det kneb. Rikke og René boede og arbejdede på bjerget i Fox, 2 minutter fra legatboligen. Vi tog  tilløb til fællesmalerier  et par år og startede med 6 malerier i marts 2009.  Jeg lejede hus på bjerget i Fox i juni måned hvor arbejdet blev fortsat og der er nåede at blive lavet 31 værker. 
Vores første fællesudstilling var fra 1-30 september 2009 i byens museum "l'Anciennne Mairie". Jeg er rigtig glad for den imødekommenhed ,vi har mødt fra Fox -Amphoux kommune omkring vores dansk-franske samarbejde.
Udstillingen kørte videre til Nykøbing Falster, hvor vi d. 17.oktober havde fernisering i GalerieLærken, museum/ galleri i Hollands Gård. .
Dele af udstillingen blev igen vist i  
Galleri RASMUS Skagen sommeren 2010.
Planen var at vi skulle fortsætte vores gode samarbejde og lave nye værker til udstillingen i galleri Dahl 2011,men sygdom satte en stopper for planerne og jeg mistede min gode malerven René d. 12.april i samme år.
 

bog firhændige billeder

Rikke og Jesper Jerrik har lavet en lille fin fotobog om samarbejdet med både dansk og fransk tekst

 Jeg lavede en lille film om det

Artistes Foxois

Fernisering 8.august
 

 Om mig på fransk 

"Ma Provence"

 Peintures de John Hansen John Hansen est né en 1953 à Odense au Danemark. Il a suivi une formation aux Beaux-Arts comme peintre et graveur 1970-1976. Par la suite il a participé à de nombreuses expositions collectives et personnelles tant au Danemark qu’à l’étranger. Il se présente maintenant officiellement comme un peintre de la nature et de la lumière bien qu’il s’agisse d’œuvres non-figuratives où la couleur et le langage des formes créent un univers qui s’ouvre au dialogue avec le spectateur. En 2006 John travaille pour la première fois dans la maison de la Fondation Anne Grete à Fox-Amphoux. Ici il rencontre Angelica Julner et Michel Muraour et plus tard René Lacroix. Il tombe amoureux des paysages et des gens, et dans les années qui suivent, il revient plusieurs fois pour travailler. Après beaucoup de réflections, John Hansen décide en 2007 d’acheter une maison à Mons la Trivalle dans l’Hérault, mais l’amour pour Fox et le lien avec Lacroix persistent ... En 2009 John et René partage l’atelier de Lacroix à deux reprises, et ils peignent leurs premières «Peintures à Quatre Mains». Le résultat de leurs travaux communs sera exposé ici à l’Ancienne Mairie à Fox-Amphoux du 1 au 30 septembre 2009

 

 

Mons la Trivalle

 

 

 I knap 7 år boede og arbejdede jeg det halve af året i mit hus i Mons la Trivalle i Haut Languedoc. Ud over at udstille i Provence, havde jeg  andre udstillinger  i

 

Fleur D'Olargues restaurant i Olargues

 

 

 

l'Espace Georges d'Héric

 

 

Galerie des Augustins AVIGNON

galleriet

Alain og Mireille GALANT kom forbi mit værksted  i Mons la Trivalle i oktober 2008. En aftale om udstilling blevet lavet  til marts-april-maj 2009.

Det blev en flot udstilling,som jeg er glad for blev mulig i det historisk interessante centrum af Avignon.

        

Bardou

Bardou til hjemmeside

Bardou er en gammel middelalderlandsby, der sov tornerosesøvn og var glemt af verden indtil tyske Klaus Erhardt og amerikanske Jean købte ruinerne  sidst i 60erne og skabte en unik plet.Byen blev et  refugium for kulturfolk, der fik arbedsro mod at arbejde med at renovere byen og hjælpe Jean og Klaus med fårene, der blev  deres beskedne eksistensgrundlag. Flere danskere med rødder i kollektivbevægelsen har gennem årene været forbi i sommerferien i deres folkevognsrugbrød.

Tanken var selvforsyning både i hverdagen og kulturelt. Det omgivende samfund havde ikke de første mange år forståelse for at udkantsfrankrig blev bevaret og udviklet og f.eks blev der først ført elektricitet op til byen i 1994.

Klaus skrev en bog om Bardou i 2007 . Bogen er på engelsk og tysk og  blev udgivet  på fransk ved udstillingen

Der var klassisk koncert og fernisering af mine samt anden dansk kunstner Paul Stillers værker. Han var, som jeg, bosat en del af året i Mons la Trivalle.

Klaus Erhardt døde 2009 og arrangementet i 2011, der også præsenterede den franske udgave af bogen, er til minde om ham.

Jeg er glad for at Jean ville vise mine værker i denne stemningsfulde sammenhæng. Jeg har lige fra jeg kom til Mons første gang, været fascineret af den lille by med fritgående påfugle og ro og smuk natur. Det var en udfordring at hamle op med stenvægge og runde hjørner, men jeg blev glad for resultatet.

 

Jean Erhardt døde februar 2016

bardou gade(1)